برگزاری همایش تبیین ظرفیت ها و فرصت های اشتغال در زندان های استان یزد

مدیرکل زندان‌های استان با بیان اینکه ۷۴ درصد مددجویان زندانی استان مشغول بکار هستند گفت: اکنون ۲۳۰ نفر در کارگاه‌های داخل زندان فعالیت می‌کنند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل زندان های استان یزد؛ رضا مقبلی قرائی مدیر کل زندان های استان یزد در همایش تبیین ظرفیت ها، فرصت های اشتغال گفت : امسال ۶ میلیارد تومان بودجه در مرحله نخست به استان تخصیص یافته است که یک میلیارد  و ۸۰۰ میلیون تومان از این مبلغ برای آزادی زندانیان و چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان هم تسهیلات برای کار آفرینان اختصاص یافته است. 

وی در ادامه افزود: در سال گذشته  ۱.۵  میلیارد تومان بودجه جذب شد که در این زمینه ۱۰ زندانی آزاد و به هشت کار آفرین تسهیلات در راستای ایجاد اشتغال پرداخت شد. 

وی اظهار کرد:کار آفرینان برای دریافت تسهیلات می توانند به بنیاد تعاون این اداره کل مراجعه  تا به بانک عامل معرفی شوند. 

مقبلی با بیان  اینکه اصلاح و تربیت کار آسانی نیست بسیار کار سختی است اما محقق شدنی است  اظهار کرد: خانواده و اجتماع باید در امر اصلاح و تربیت مددجویان زندانی مشارکت داشته باشند تا شاهد کاهش بازگشت مجدد زندانیان به زندان باشیم. 

مدیرکل زندان های استان یزد با بیان اینکه  کار آفرینان در زمینه  اصلاح و تربیت مددجویان زندانی نقش مهمی دارند ادامه داد: فرایند اصلاح تربیت در این اداره کل در پنج مرحله شامل  بررسی سلامت جسم، سلامت روح روان، اقدامات فرهنگی، اشتغال و اقدامات اجتماعی و مراقبت  بعد از آزادی زندانی صورت می گیرد. 

وی تصریح کرد: در بررسی ها انجام شده، مددجویانی که برای آنها  اشتغال ایجاد شده بازگشت مجدد آنها به زندان زیر ۲ درصد است و این نشان از نقش مهم  اشتغال در زندان ها می باشد. 

مقبلی قرائی  از کار آفرینان و خیران  استان خواست در ایجاد اشتغال زندانیان با این اداره کل همکاری کنند که در این زمینه سیاست های تشویقی خوبی هم در نظر گرفته شده است. 

اشتغال ۷۴ درصد مددجویان زندانی استان / یزد پیشرو در ایجاد اشتغال زندانیان 

مدیرکل زندان های استان یزد با بیان اینکه  ۷۴  درصد مددجویان زندانی استان مشغول بکار هستند گفت: اکنون  ۲۳۰ نفر  در کارگاههای داخل  زندان فعالیت می کنند. 

وی اضافه کرد: همچنین ۴۵۵ نفر از مددجویان در کارگاههای اشتغال بنگاه های صنعتی و یکهزار و ۴۰۶ در کارگاههای زندان به اشتغال" نشسته" مشغول به کار هستند.

این مسوول گفت: این استان در زمینه ایجاد اشتغال برای مددجویان زندانی  در رتبه سوم کشور قرار دارد. 

وی با اشاره به انعقاد قرار داد با کارگاه سطح استان افزود: در سال گذشته چهار میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان دستمزد از کار آفرینان دریافت و توسط بنیاد تعاون استان به خانواده زندانیان پرداخت  شد.

مقبلی قرائی اظهار کرد: در سه ماهه  نخست امسال هم  ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیارد تومان دستمزد از کار آفرینان دریافت و  پرداخت شد. 

وی افزود:  همچنین در سال گذشته  ۱۷ هزار و ۷۰۰ اثر صنایع دستی از مددجویان زندانی استان  به ارزش ۲ میلیارد و ۲۶۸ میلیون تومان توسط  انجمن حمایت خریداری شد.

مدیرکل زندان های استان یزد ادامه داد :در سال جاری هم ۴۵۰ میلیون تومان صنایع دستی از مددجویان  توسط انجمن خریداری شده است. 

وی همچنین از انعقاد قرار داد با سازمان صمت، فنی و حرفه ای، بسبج سازندگی، حهاد کشاورزی، شهرک صنعتی استان در راستای ایجاد اشتغال برای زندانیان خبر داد و گفت: همچنین  طرح  زندان اجتماع محور برای نخستین بار  در کشور در استان در هفته دولت اجرا و در این زمینه  با ۳۵ دستگاه استان تفاهم نامه بسته می شود. 

 معاف مالیاتی کار آفرینان 

مقبلی قرائی افزود:بر طبق قانون بودجه ۱۴۰۱ نمایندگان مجلس برای اولین بار مصوب کردند در راستای ایجاد و  توسعه اشتغال زندانیان، سرمایه گذاران و تولیدکنندگانی که در زندان‌ها حضور یافته و برای زندانیان ایجاد اشتغال و درآمدزایی و تولید داشته باشند از پرداخت مالیات معاف هستند.

وی اضافه کرد: اکنون اداره کل زندان های استان  ظرفیت های خوبی در زمینه تولید صنایع دستی، راه اندازی کارگاه های تولیدی و ایجاد مجتمع اشتغال دارد کار آفرینان می توانند از این فضاها استفاده و در ضمن تسهیلات هم  به آنها پرداخت می شود. 

رویکرد دستگاه قضایی در برخورد با زندانی، اصلاحی است

دادستان  یزد هم از اداره کل زندان های، انجمن حمایت و بنیاد تعاون این اداره در زمینه توسعه اشتغال مددجویان  خانواده زندانیان قدردانی کرد. 

محمدرضا حدادزاده افزود: اقدامات انجام شده در راستای رویکرد اصلاح و تربیت زندانیان و حمایت از خانواده های آن برای جلوگیری به چرخه جرم در استان به نقطه مطلوب رسیده است. 

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از زندانیان پس از اتمام دوره حبس با توجه طی کردن دوره های آموزشی در دوره محکومیت مستعد حضور  در بنگاه‌های اقتصادی هستند و بسیاری از آنها کارافرین شدند و ایجاد اشتغال کردند. 

 وی با بیان اینکه رویکرد دستگاه قضایی  در برخورد با زندانی اصلاحی است رویکردی قهری هم جای خود باقی است  افزود: از سه  هزار و ۴۰۰ زندانی در استان  و حدود  ۲ هزار  نفر  انهادر زندان حصور دارند و تسهیلات در یافت نمی کنند. 

وی گفت :باید توان و طرفیت زندانی در دوران حبس و تا زمان  اجرای رای  استفاده کرد بدین ترتیب نگاه ما انسانی و بازپروری است البته با حفظ رویکرد قانونی و حقوقی. 

مدیر نمایندگی بنیاد تعاون زندانیان استان یزد با اشاره تاریخچه فعالیت  ۷۰ ساله  این بنیاد گفت : اشتغال و حرفه آموزی زندانیان هدف اصلی مددجویان است. 

عزیز الله سیفی  با بیان اینکه این بنیاد از بودجه دولتی و کمک‌های مردمی برخوردار نیست گفت: برای زندانیان اشتغال در چهار بخش اشتغال نشسته، بسته، نیمه باز و  باز تعریف شده است. 

وی اصافه کرد:  استان یزد نخستین استانی در کشور بود که در زمینه اشتغال در بخش اشتغال  “باز " فعالیت خود را شروع کرد  و اکنون حدود  ۴۵۵  مددجو در  ۹۰ کارگاه در سطح مشغول بکار هستند. 

سیفی گفت: همچنین اکنون مراکز صنعتی و خدماتی  استان در خواست تعدادی  نیرو دارند و ما هنوز نتوانستیم نیروی مورد نیاز آنها  تامین کنیم. 

وی افزود: اطراف زندان ۶ هزار هکتار زمین وجود دارد  کارآفرینان می توانند در این محدود کارگاه بسازند و از مشوق های این بنیاد بهره مند شوند. 

سیفی تصریح کرد: یزد یکی از استان‌های پیشرو در ایجاد اشتغال است امیدواریم  با سرمایه گذاری زمینه اشتغال بیشتر زندانیان در استان فراهم شود

 همایش یاد شده با هدف معرفی ظرفیت خالی و نیازمند ایجاد اشتغال در زندان ها، تبین مشوق های  ایجاد شده برای کارآفرینان و تشریح اثرات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی  اشتغال و  زمینه کاهش بازگشت مجدد مددجویان و به بهبود  معیشت خانواده آنها  برگزار شد. 

گفتنی است در پایان این همایش از کارآفرینانی که در  زمینه اشتغال مددجویان زندانبان همکاری داشتند تجلیل شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha