بهره‌گیری حداکثری از مجازات‌های جایگزین حبس با استفاده از پابند الکترونیک

رئیس کل دادگستری استان مازندران در نشست هم اندیشی قضات با اشاره به موضوع زندانبانی نوین و مراقبت های الکترونیکی، موضوع مجازات های جایگزین حبس را از الویت های اصلی قوه قضائیه دانست.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل زندان های استان مازندران نشست آموزشی مراقبت الکترونیکی زندانیان با حضور رئیس کل دادگستری استان مازندران، مدیر کل دفتر ساماندهی مراکز نیمه آزادی و نظارت الکترونیکی سازمان زندان های کشور، مدیرکل زندان های استان و جمعی از قضات روسای زندان های مازندران در دادگستری کل مازندران برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین محمد صادق اکبری در این نشست با تسلیت حادثه تروریستی شهرستان کرمان، اظهار کرد: در این حادثه، لکه ننگی دیگر بر کارنامه تاریک نظام سلطه افزوده و چهره منحوس دشمنان بار دیگر برای جهانیان آشکار شد؛ اما دشمنان بدانند این اقدامات موجب انسجام، اقتدار و صلابت بیشتر ملت ایران خواهد شد.
رئیس کل دادگستری استان مازندران در ادامه با اشاره به موضوع زندانبانی نوین و مراقبت های الکترونیکی، به بیان آثار نامطلوب اجتماعی زندان پرداخت و افزود: با توجه به گسترش جوامع، ازدیاد جمعیت و لزوم برقراری نظم و امنیت در جامعه، قانون گذار برای برخی ناهنجاری ها مجازات حبس در نظر گرفته است.
حجت الاسلام والمسلمین اکبری همچنین موضوع مجازات های جایگزین حبس را مورد توجه قرار داد و گفت: در سطح کلان قوه قضاییه نیز در قالب دستور العمل کاهش جمعیت کیفری بر این مساله تاکید ویژه شده و در راستای اعمال اصل تناسب میان جرم و مجازات، نهادهای ارفاقی در قانون مجازات اسلامی با رویکرد کاهش جمعیت کیفری مورد توجه قرار گرفته است.
رئیس کل دادگستری مازندران با تصریح اینکه حتی الامکان باید با صدور قرار مناسب از مجازات حبس و معرفی فرد به زندان اجتناب شود، تصریح کرد: زندان جای افرادی است که مردم از آزادی و حضور آن‌ها در جامعه متضرر شده و نظم و امنیت جامعه را مختل کنند.
حجت الاسلام والمسلمین اکبری تاکید کرد: همکاران محترم قضایی در راستای کاهش جمعیت کیفری هم از حیث افراد وارده به زندان و هم رشد خروجی از زندان ها، اهتمام داشته باشند که در این راستا استفاده از پابند الکترونیکی می تواند مورد توجه ویژه قرارگیرد
وی خاطرنشان کرد: روسا و دادستان های حوزه های قضایی استان نسبت به اهمیت استفاده از پابندهای الکترونیک آگاه سازی کنند تا ان شاء الله شاهد رشد استفاده از پابندهای الکترونیکی در سطح استان مازندران باشیم.
مدیرکل زندان های استان مازندران نیز در این نشست گفت: در سند تحول قضایی، بحث هوشمندسازی در تمام زوایا مورد توجه ویژه قرارگرفته و استفاده از سیستم های نوین در مجموعه دادگستری و سازمان زندان ها پیش بینی شده است.
علی استادی افزود: از زمان بکارگیری پابندهای الکترونیکی در سال 98 تاکنون، یکهزار و 545 نفر در مازندران از احکام مربوط به پابندهای الکترونیکی بهره مند شدند و در حال حاضر نیز 262 نفر در استان از این امکان استفاده می کنند.
در ادامه این مراسم از قضات منتخب در حوزه صدور احکام مرتبط با پابندهای الکترونیک و کارکنان ساعی مرکز مراقبت الکترونیک اداره کل زندان های مازندران تقدیر به عمل آمد.
تبیین سیاست ها، ماموریت های سازمانی و ضرورت توسعه پابند الکترونیکی برای کاهش جمعیت کیفری زندان ها توسط اکبرپور، مدیرکل دفتر ساماندهی مراکز نیمه آزادی و نظارت الکترونیکی و بهره مندی از دیدگاه ها و نظرات قضایی در خصوص استفاده از پابند الکترونیکی با حضور براری، معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان مازندران از دیگر بخش های این مراسم بود.

انتهای خبر/

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha