دکتر غلامعلی محمدی در نشست تخصصی روسای مراکز نظارت الکترونیک سراسر کشور گفت: زندان مجازی هم باید شبیه زندانهای معمول امروز با همان مکانیزم قانونی و دارای ضمانت اجرا باشد. مددجویان تحت پوشش پابندهای الکترونیک در زندان مجازی باید بطور شبانهروز پایش شوند و مورد نظارت و مراقبت قرار گیرند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور، نشست تخصصی و دو روزه روسای «مراکز نظارت الکترونیک سراسر کشور» با محوریت ارزیابی راهکارها، تدوین و اجرای هرچهدقیقتر سامانههای الکترونیک و نظارت بر مددجویان واجد شرایط تحت پابندهای الکترونیک برگزار شد.
در ابتدای این نشست تخصصی دکتر غلامعلی محمدی رئیس سازمان زندانها به ایراد سخنرانی پرداخت. وی با بیان اینکه سامانهها و پابندهای الکترونیک از موضوعات مهم و استراتژیک در اجرای اولویتهای جاری سازمان زندانهاست، گفت: کاهش جمعیت کیفری جز تکالیف قوه قضائیه است که در سیاستهای کلی قضائی مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام و سند تحول قضایی نیز پیشبینی شده است.
- ظرفیت اجرای کاهش جمعیت زندانها در قوانین جزایی و کیفری مشخص شده است
محمدی اضافه کرد: امروز منویات ریاست محترم قوه قضائیه نقشه راه ماست که باید به اجرا درآید. یکی از بهترین راهکارها برای کاهش جمعیت کیفری زندانها بهرهمندی از سامانههای الکترونیکی است که ظرفیت اجرای این موضوع در قوانین جزایی و کیفری مشخص شده است.
رئیس سازمان زندانها پابندهای الکترونیک را تأسیس نوین کیفری دانست و با اشاره به دو مکانیسم اجرای این سامانه گفت: گاه قاضی در زمان صدور و اجرای حکم، چنین قراری را معیّن میکند و زمانی هم مجرم درحین تحمل کیفر و درصورت کسب شرایط لازم، میتواند از این ارفاق قانونی بهرهمند شود.
- همه مجرمین وارد زندان مجازی نخواهند شد
محمدی با اشاره به محاسن اجرای این ارفاق قانونی گفت: گستره استفاده از پابندها میتواند هزینهها را کاهش دهد خصوصا اینکه تبعات سوء ناشی از محیط زندان را برای محکومین و خانوادههایشان کم میکند و فرد را نیز از قرارگرفتن در معرض مجرمین حرفهای در زندان و بدآموزیهای بعدی دور میسازد.
وی در ادامه تأکید کرد: همه مجرمین وارد زندان مجازی نخواهند شد بلکه پابند الکترونیک فقط برای آن دسته از مددجویانی است که هیچگونه خطری برای جامعه ندارند و مخل امنیت مردم نخواهند بود. این تأسیس کیفری رابطه عاطفی مددجو با خانواده و با زندگی معمولش را هم قطع نمیکند.
- مددجویان زندان مجازی باید بطور شبانهروز پایش شوند
محمدی زندان مجازی و بکارگیری پابند الکترونیک را یک اقدام نوعدوستانه و اخلاقی معرفی کرد و با اینحال گفت: دقت کنید زندان مجازی مثل نهالی نوپاست که نباید در اجرای آن ضعف به خرج داد. لزومی ندارد به افرادی پابند تعلق گیرد که دوباره دست به خلاف بزنند و افکار عمومی را خدشهدار کنند.
رئیس سازمان زندانها ضمن توصیههای لازم به روسای مراکز نظارت الکترونیک کشور گفت: مددجویان تحت پوش پابندهای الکترونیک در زندان مجازی باید بطور شبانهروز پایش شوند و مورد نظارت و مراقبت قرار گیرند.
گفتنی است اولین نشست تخصصی روسای «مراکز نظارت الکترونیک سراسر کشور» همزمان با رویکرد سازمان زندانها در جهت کاهش جمعیت کیفری زندانها که با توسعه و توزیع کمی و کیفی «پابندهای الکترونیک» در دست انجام است به مدت دو روز برگزار شد.
انتهای خبر/
نظر شما