مأموریت اصلی ما در زندان با توسعه اشتغال زندانیان محقق می‌شود/ مددجویان زندان‌ها نباید بیکار بمانند

رئیس سازمان زندان‌ها در نشستی با نماینده ولی‌فقیه در مازندران گفت: طبقه‌بندی مددجویان در اداره علمی زندان‌ها برای ما حائز اهمیت است و در کنار آن در تحقق ماموریت‌های اصلاحی و تربیتی، به شکل جدی بر اشتغال مددجویان تأکید و برنامه‌ریزی خواهیم داشت.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور، دکتر غلامعلی محمدی در سفر به مازندران و در دیداری که با نماینده ولی فقیه در این استان انجام گرفت، بیان کرد: مازندران جزء استان‌های با تراکم بالای جمعیتی است. بطور کلی افرادی که در زندان‌ها متکفل نگهداری آنان هستیم، چه بسا گاه از نظر مادی و گاه فکری از نیازمندترین افراد جامعه هستند پس لازم است سراغ برنامه‌ریزی درست برای آنان برویم.

وی ادامه داد: اگر ماموریت اصلی سازمان زندان‌ها را بخواهیم محقق کنیم، بستر اصلی آن اشتغال زندانیان است، چون معتقدم زندانی نباید در دوران حبس در زندان بیکار باشد.

طبقه‌بندی زندانیان را به طور علمی به اجرا درمی‌آوریم

رئیس سازمان زندان‌ها تأکید کرد: طبقه‌بندی زندانیان را به‌طور علمی اجرا خواهیم کرد که این نیز مستلزم کاهش جمعیت کیفری، کاهش ورودی به زندان‌ها و تامین فضای فیزیکی مناسب است.

محمدی توسعه سامانه‌های الکترونیک را نیز مورد بحث قرار داد و تصریح کرد: در امور زندانبانی و اداره زندان‌ها توسعه سامانه‌های الکترونیک را مدنظر داریم که یکی از موارد آن توجه جدی‌تر به استفاده از پابندهای الکترونیک بوده که در قانون هم پیش‌بینی شده است. در استان مازندران نیز این مساله بخوبی پیگیری می‌شود.

در اداره علمی زندان همچنان نیازمند توصیه بزرگان هستیم

وی درعین حال یادآور شد: علیرغم همه اقدامات و برنامه‌ریزی‌های علمی و عملی در اداره زندان‌ها، ما بازهم نیازمند توصیه بزرگان هستیم تا در بهبود وضعیت موجود اهتمام دوچندان داشته باشیم.

رئیس سازمان زندان‌ها همچنین با اشاره به بازدیدهای اخیر نماینده، ولی فقیه مازندران از زندان‌های استان گفت: بازدید از سه زندان در استان که توسط جنابعالی انجام گرفت، نشان از توجه شما با این مقوله است که چنین اقداماتی جای تقدیر دارد.

آزادی انسان‌ها اصل و حبس استثناست

در ادامه این نشست نماینده ولی فقیه در مازندران گفت: خدمت به زندانیان که به هر دلیل دچار مشکل شده‌اند، در پیش خداوند جایگاه ویژه دارد. یکی از شاخصه‌های حقوق بشری نوع رفتار حکومت با زندانیان است؛ این درحالی است که خیلی از جوامع مدعی اتفاقا رفتار بسیار بدی با زندانیان در پیش گرفته‌اند.

آیت‌الله محمدباقر محمدی لائینی با بیان اینکه همه جوامع نیاز به زندان دارند، اعتقاد داشت: آزادی انسان‌ها اصل و حبس استثناست. این استثنا نیز باید حداقلی، بازدارند و سازنده باشد. وقتی می‌گوییم حداقلی یعنی مجازات‌های جایگزین در بسیاری موارد راهکار بهتری است که این مجازات‌ها باید کارشناسی‌شده و متناسب با جرم و شخصیت محکوم باشد.

امام جمعه ساری ضمن تأکید بر اقدامات فرهنگی درمورد مددجویان، یادآور شد: در بُعد بازدارندگی، گاه همین تحدید آزادی خود مجازات است، اما در بخش سازندگی باید با اقدامات اصلاحی و تربیتی، آنان را متوجه اشتباهاتشان کنیم.

خیرین به زندانیان و خانواده آنان توجه بیشتری داشته باشند

آیت‌الله محمدی لائینی تصریح کرد: در کنار اقداماتی، چون حبس الکترونیک، نباید از اقدامات فرهنگی غفلت کرد، چون سازندگی و تحول شخصیت زندانی باید مورد توجه باشد. باید بدانیم هدف از مجازات، احیای فرد است. بازدارندگی و سازندگی مجازات در کنار صیانت زندانیان برای ما مهم است.

نماینده ولی فقیه در مازندران بر منع بیکاری مددجویان در زندان‌ها و توسعه اشتغال برای آنان تأکید داشت و در ادامه نیز گفت: امیدوارم خیرین به زندانیان و خانواده آنان توجه بیشتری داشته باشند. تغییر نگاه به خانواده زندانیان و لزوم حمایت از آنان باید فرهنگ‌سازی شود. زندانی پس از آزادی هم نباید مطرود و مورد تحقیر جامعه باشد.

گفتنی است در این نشست علی استادی، مدیرکل زندان‌های استان مازندران، با ارائه گزارشی وضعیت زندان‌ها و برنامه‌های فرهنگی را تشریح کرد.

انتهای خبر/

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha