در این مراسم که با حضور معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان زندانهای کشور، رئیس کل دادگستری خوزستان، دادستان استان، مدیران ارشد شورای قضایی ، جمعی قضات عالی رتبه، مقامات نظامی و انتظامی و جمعی از مدیران دستگاههای اجرایی همراه بود، از خدمات ۲۰ ماهه پژمان پروین در مدت مدیریت زندانهای خوزستان تقدیر و غلامرضا روشان بعنوان مدیرکل جدید زندانهای خوزستان معرفی شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی زندانهای خوزستان ، دکتر ضیایی فر معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان زندانهای کشور با بیان اینکه اجرای اولویتهای نظام زندانبانی نیازمند وجود زیرساخت ها و ملزومات است گفت: همکاری و حمایت دستگاه قضایی در راستای اهداف اصلاحی و تربیتی زندانیان یک ضرورت است.
وی نقش منابع انسانی را در تحقق اهداف و اجرای خدمات تعیین کننده دانست و گفت: کارکنان زندان در محیطی سخت و دشوار مشغول به خدمتند و مدیریت زندانهای استان باید به ارتقاء انگیزه ورفاه پرسنلی و رفع دغدغه آنان اهتمام لازم را به کاربندد.
این مقام ارشد سازمان زندانهای کشور همچنین با تقدیر از زحمات مدیر کل زندانهای خوزستان گفت: آقای پروین در تمام استان هایی که توفیق خدمت داشته ، منشاء اقدامات زیر بنایی، شاخص و موثری بوده است.
معاون توسعه و منابع انسانی سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور بازنگری در قوانین مربوط به انتقال زندانها را ضروری دانست و گفت: وظایفی که برای سازمان زندانها در نظر گرفته شده فاصله زیادی با نیازها دارد و قابل تصور نیست.
محمود ضیاییفرد د، با اشاره به اولویتهای سازمان زندانها، اظهار کرد: یکی از حوزههای زیرساختی اجرای برنامه طبقهبندی زندانیان است که لازمه آن تامین الزامات و نیازها از جمله فضای فیزیکی است.
وی افزود: در سالهای گذشته انقلابیون میگفتند که انقلاب ما فرهنگی و دارای ارزشهای الهی است و زندان زیبنده این نظام نیست و با این تفکر به دنبال این بودند که زندانی ساخته نشود بنابراین در زندانها نسبت به سایر زیرساختهای کشور تقریبا عقبماندگی بیشتر است.
ضیاییفرد بیان کرد: اگر چه زندان پدیده نامطلوبی است اما اجتنابناپذیر است و به تبع رشد جامعه، باید جایی برای افرادی که به شکلی به حقوق دیگران تجاوز میکنند وجود داشته باشد؛ در این راستا قانون انتقال زندانها به خارج از شهر تصویب شد که از زمان تصویب این قانون تاکنون تقریبا ۶۳ زندان به خارج از شهرها منتقل شدهاند و با این کار فضاهای جدیدتری ایجاد میشود.
معاون توسعه و منابع انسانی سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور گفت: با این وجود این قانون نتوانست انتظارات دستاندرکاران را برآورده کند بنابراین بازنگری در قوانین مربوط به انتقال زندانها ضرورت دارد و باید این کار تسهیل شود تا فضاهای مورد نیاز ایجاد شوند.
وی عنوان کرد: برای جلوگیری از تکرار جرم و برگشت فرد زندانی به زندان نیز طبقهبندی زندانیها باید انجام شود که امیدواریم در این خصوص سریعتر در قانون بازنگری شود.
ضیاییفرد با اشاره به اهمیت اجرای برنامههای اصلاحی در زندانها، افزود: وظایفی که برای سازمان زندانها در نظر گرفته شده فاصله زیادی با نیازها دارد و قابل تصور نیست.
وی با تاکید بر بازنگری در طبقهبندی و تفکیک زندانیان خوزستان گفت: با انجام این کار تخلفات در زندانها بسیار کاهش مییابد، کار زندانبانی آسانتر میشود و بر تکرار نشدن جرم اثر مستقیم دارد.
معاون توسعه و منابع انسانی سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور عنوان کرد: برای جلوگیری از تکرار نشدن جرم، ایجاد اشتغال پایدار برای این افراد نیز بسیار مهم است نه اینکه تنها به دنبال کاهش آمار باشیم.
ضیاییفرد گفت: بیشتر بحثهای ما در زمینه بحثهای مادی خانوادههای زندانیان است در حالی که اگر به خانواده زندانی از نظر موارد مختلف رسیدگی نشود، مخاطره و آسیب جدی برای جامعه ایجاد میکند بنابراین باید حمایت از خانواده زندانیان توسعه یابد. همچنین زمانی که خانواده زندانی برای ملاقات زندانی مراجعه میکند نیز نباید احساس تحقیر کند و تحقیر خانواده زندانی، قابل گذشت نیست.
وی با اشاره به اهمیت تعامل سازنده مدیران با کارکنان بیان کرد: کارکنان زندانها در معرض آسیبهای مختلف در زندان هستند بنابراین باید شرایط به گونهای باشد که کارکنان نگرانتر نشوند یا استرس بیشتری را تحمل نکنند.
دکتر علی دهقانی رئیس کل دادگستری خوزستان نیز با تقدیر از اقدامات شبانه روزی و تلاشهای موثر مدیرکل پیشین زندانهای استان بر ضرورت تحقق زندانبانی علمی به ویژه تفکیک و طبندی زندانیان تاکید کرد و گفت: در راستای اجرای اولویتهای نظام قضایی در عصر تحول و تعالی از برنامه های علمی زندانها حمایت میکنیم.
رئیس کل دادگستری خوزستان با تاکید بر تفکیک زندانیان با جرایم متفاوت، گفت: باید به رویکرد استفاده مناسب از مجازات زندان توجه و تنها در صورت ضرورت و لزوم زندانی شدن مجرمان خاص، از این مجازات استفاده شود.
علی دهقانی اظهار کرد: در کنار وظایف متعدد قوه قضائیه در اصل ۱۵۶ قانون اساسی، وظیفه اصلاح مجرمان نیز بر عهده قوه قضائیه است. یکی از مجازاتهایی که به موجب احکام قضایی صادر میشود، مجازات زندان است.
وی افزود: در کنار اصلاح در سایر مجازاتها، اصلاح مجرمان از سوی زندان و زندانبانی در حال انجام است و بخش عمدهای از اصلاح مجرمان توسط همکاران ما در این سازمان انجام میشود.
دهقانی بیان کرد: زمانی که مجازات زندان برای شخصی در نظر گرفته میشود، این شخص مستمرا در حال تحمل کیفر است بنابراین با این نگاه اصلاحی و تکلیف قوه قضائیه در این زمینه، باید این فرد یک سری دورهها و برنامههای اصلاحی و تربیتی را بگذراند.
رئیس کل دادگستری خوزستان با اشاره به نگاه اصلاحی، بازدارندگی و ارفاقی به مجرمان متحمل کیفر گفت: در کنار این موضوع برای مجرمانی که در برنامههای اصلاحی زندان مشارکت میکنند و در صورت مشاهده اصلاح این افراد، ارفاقهای قانونی در نظر گرفته میشود تا مدت زندان این افراد کاهش یابد.
وی عنوان کرد: همکاران قضایی باید به رویکرد استفاده مناسب از مجازات زندان توجه کنند و تنها در صورت ضرورت و لزوم زندانی شدن مجرمان خاص، از این مجازات استفاده کنند زیرا این رویکرد هم به جامعه کمک میکند و هم افرادی که زندانی میشوند تحت رژیمهای خاص درمانی و اصلاحی قرار میگیرند تا قابلیت برگشت مجدد به جامعه را پیدا کنند.
دهقانی بیان کرد: نظام زندانبانی با این همه وظایف، نیاز به اصلاح و تحول دارد؛ در دوره تحول و تعالی به بهترین نحو به این موضوع ورود شد و ارتقای وضعیت زندانها، بهبود شرایط زندانها و صیانت از حقوق زندانی، سرکشی و بازدیدهای مستمر قضات و مقامات قضایی از زندانها، ایجاد شرایط و بستر مناسب برای اصلاح، تربیت و باز اجتماعی کردن زندانیان، کاهش جمعیت زندانها و اعمال ارفاق در جای خود و استفاده از فناوری نوین در زندانها مانند پابند الکترونیکی برای افراد واجد شرایط برخی از این موارد هستند.
رئیس کل دادگستری خوزستان گفت: انجام این همه وظیفه نیازمند آموزش و تخصص است بنابراین در نظام زندانبانی آموزش جزو اولویتها است و کارمندان و مددکارانی که در حال خدمت به زندانیان هستند باید آموزشهای لازم را دریافت کنند.
وی با اشاره به ضرورت تفکیک زندانیان، بیان کرد: افرادی در زندان وجود دارند که تحت قرار به زندان معرفی میشوند. برخی نیز محکوم مالی هستند و برخی نسبتا جرایم سبکتری دارند اما برخی مجرمان خطرناک و سابقهدار هستند و حضورشان در جامعه مضر بوده و به امنیت آسیب وارد کرده است بنابراین زندانیان باید با اصول خاص مدیریتی از دیگر زندانیان تفکیک شوند.
دهقانی عنوان کرد: باید بازدارندگی خاصی که از مجازات زندان در مورد این مجرمان در نظر گرفته میشود، اعمال شود. تا حد امکان نیز ارفاقهای قانونی برای افرادی که خود را با شرایط برنامههای زندان منطبق میکنند نه آنهایی که در جامعه ناامنی ایجاد کردهاند، استفاده شود.
رئیس کل دادگستری خوزستان تصریح کرد: قطعا جانیان، سارقان خطرناک و مجرمان دارای وضعیت خاص باید تفکیک شوند و نظام خاص لازم برای این افراد اعمال شود و برنامههای اصلاحی خاصی برای آنها در نظر گرفته شود.
صادق جعفری چگنی دادستان عمومی و انقلاب و خوزستان نیز با بیان اینکه کنترل و کاهش جمعیت کیفری وابسته به تحقق اهداف اصلاحی و تربیتی مجرمان است گفت: زمانی شاهد کاهش جمعیت کیفری خواهیم بود که نرخ خود مجدد جرم در مجرمان به حداقل ها رسیده و تکرار جرم نداشته باشند.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز خوزستان با بیان اینکه کاهش جمعیت کیفری زمانی اثرگذار خواهد بود که شاهد تکرار جرم نباشیم، گفت: متاسفانه در سیاستهای کاهش جمعیت کیفری به دلیل نبود ابزار مورد نیاز، شاهد افزایش برخی جرایم خشن بودهایم و تکرار جرم در این مجرمان به وضوح دیده میشود بنابراین باید شرایط برای اصلاح مجرمان مهیا باشد.
صادق جعفری چگنی اظهار داشت: زمانی که مجازات حبس به عنوان یکی از روشهای اصلاح مجرمان، در نظر گرفته میشود قطعا اجرای آن میتواند نشان دهد این مجازات کیفری تا چه اندازه موثر بوده است و اجرای این حکم منوط به داشتن تشکیلات و مجموعهای قوی تحت عنوان سازمان زندانها است.
وی افزود: جمعیت ۵ میلیونی خوزستان و جمعیت کیفری موجود در زندانها، میطلبد نگاه تحولی با حمایتهای بیشتری ادامه داشته باشد تا زیرساختهای مورد نیاز تامین شود.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز خوزستان بیان کرد: کاهش جمعیت کیفری زمانی اثرگذار خواهد بود که شاهد تکرار جرم نباشیم اما متاسفانه در سیاستهای کاهش جمعیت کیفری به دلیل نبود ابزار مورد نیاز، شاهد افزایش برخی جرایم خشن بودهایم و تکرار جرم در این مجرمان به وضوح دیده میشود بنابراین باید شرایط برای اصلاح مجرمان مهیا باشد.
جعفری چگنی بیان کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی و زندانهایی که مربوط به سالهای گذشته هستند یا تکافوی جمعیت کیفری را نمیدهند، اگر روند حرکت رو به جلو در زمینه اصلاح زیرساختهای زندانها ادامه نداشته باشد در آینده با مشکلات جدی مواجه میشویم.
وی تصریح کرد: مطالبه مراجع امنیتی و اطلاعاتی وجود بند مخصوص جرایم امنیتی است. هر چند اکنون این بند وجود دارد اما باید الزامات خاص مورد نیاز آن تامین شود زیرا از این نظر با مشکلاتی مواجه هستیم.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز خوزستان با تاکید بر لزوم حمایت از راهاندازی کارگاههای حرفهآموزی در زندانها عنوان کرد: اشتغال زندانیان باید همراه با اصلاح باشد نه اینکه بخواهیم از آن به عنوان عملکرد خود صحبت کنیم.
جعفری چگنی با بیان اینکه اکثر زندانها در حال استفاده دو برابر ظرفیت هستند که باید به این موضوع توجه شود، گفت: هر چند راهادازی مرکز نیمه کاره ماده ۱۶ شاید از وظایف سازمان زندانها نباشد اما از گذشته تعهد در این زمینه داده شده است و میتوان این مرکز را با مبلغ ناچیزی راهاندازی کرد که با بهرهبرداری از این مرکز باری از حجم جمعیت کیفری زندان کاهش مییابد.
پژمان پروین نیز در آیین تکریم خود، گزارشی از اقدامات انجام شده در حوزه زیرساخت، توسعه، نوسازی و عمران در زندان های تابعه و اصلاح ساختارها و فرآیندها ارائه داد و گفت: افزون بر 30 میلیارد تومان برای ایجاد زیرساخت های برق، اصلاح شبکه، تامین ژنراتورها، سرمایش خوابگاه ها و... هزینه شده است. ضمن اینکه با افتتاح پروژه های ندامتگاهی، خدماتی بهداشتی و ...بیش 20 هزار متر به سرانههای مختلف زندان های استان افزوده شده که سرانه هر زندانی را در استان از پنج و نیم متر به هفت و نیم به ارتقا داده است. ضمن اینکه بزودی 8000 متر دیگر بواسطه راه اندازی مجموعه های الحدید و .... به این موضوع افزوده می شود.
وی همچنین با بیان اینکه در حوزه بازدید قضات از زندان ها ، طی یکسال گذشته از رتبه پایین جدول استانها به رتبه ۱ تا ۵ کشور ارتقاء یافته ایم، از رشد چشمگیر استفاده از پابند الکترونیک(بیش از 100درصد)، اجرای دادرسی الکترونیک (8000درصد رشد)در زندان ها خبر داد و خاطرنشان ساخت: در حوزه امور قرآنی، فرهنگی و هنری نیز چندین رتبه برتر منطقه ای و کشوری کسب شده و در بخش حرفه آموزی به زندانیان هم اداره کل زندانهای خوزستان جایگاه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
مدیرکل پیشین اداره زندانهای خوزستان همچنین با اشاره به اینکه در زمینه مالی در زمینه اعتبارات تعمیر و تجهیز استانی و سایر دریافتی ها بیش از 1000 درصد رشد نسبت به سال قبل و در زمینه اعتبارات هزینه ای نیز رشد 300 درصدی تحقق یافته است ، خاطرنشان ساخت: هر آنچه در این مدت انجام شده و هر توقیفی کسب شده، مرهون تلاش جمعی و گروهی تمام کارکنان بوده که بصورت شبانه روزی در راستای سیاست های تحولی و تعالی نظام قضایی در حوزه زندانها ایثارگرانه خدمت کرده اند.
غلامرضا روشان نیز در مراسم معارفه خود با اشاره به روایاتی از پیامبر اعظم و ائمه اطهار گفت: زندانی تا پشت درب زندان یک مجرم است اما وقتی وارد زندان شد، انسانیست که نیازمند معاضدت و دستگیری است. لذا همه باید تلاش کنیم تا اهداف اصلاح تربیتی مجرمان به نتیجه رسیده و بازگشت سعادتمندانه ای به جامعه داشته باشند.
مدیرکل جدید زندان خوزستان تصریح داشت: همه ما در نظام اسلامی که مرهون و مدیون خون شهداست، اگر کم کاری داشته باشیم، فردا باید پاسخگوی خداوند و شهدا باشیم.لذا حال که توفیق خدمت در خوزستان حاصل شده، باید با توسل به شهدا، از آنها بخواهیم دست ما را بگیرند تا بتوانیم دستگیر زندانیان باشیم.
وی سند تحول قضائی را یک بارقه امید در آحاد مردم توصیف کرد و گفت: تحقق این موضوع نیازمند همدلیف همراهی و همکاری همه کارکنان زندانهاست.
روشان تصریح داشت: دستور دین مبین اسلام و امام علی (ع) است که زندانی دو حق دارندف احسان به وی ، اطعام به وی و آن را در رفتار حضرتش با قاتل خودش دیدیم ، در نظام اسلامی هم رفتار و تنوصیه اکید بزرگان دفاع مقدس خصوصا سردار دلها حاج قاسم سلیمانی، رسیدگی شایسته به اسرا بوده است.
مدیرکل جدید زندانهای خوزستان افزود: رسالت ما نگهداری و کار برای انسانهاست و همه باید تلاش کنیم که اهداف اسلاحی و تربیتی زندانیان محقق شود، همه بایاد توجه کنیم که امام راحل فرمودند زندان به دانشگاه انسانساز مبدل شود، مقام معظم رهبری فرمودند زندان به آموزشگاه نیکی ها تبدیل شود و سید شهید ، سکاندار نظام اصلاح و تربیت و زندانبانی اسلامی، حاج اسد الله لاجوردی زندانی را فرد نیازمند دستگیری و هدایت توصیف کردند، همه باید تلاش کنیم که این اهداف سخت و دشوار به نتیجه برسد که نیازمند تلاش جمعی همکاران و همکاری و حمایت همه عزیزان دستگاه های قضائی و اجرائی هستیم.
در پایان این آیین مدیران دستگاههای حاضر، مدیران و پرسنل زندانها هدایایی را به رسم یادبود و تقدیر از خدمات ۲۰ ماه پژمان پروین، به وی اهدا نمودند.
انتهای خبر/