نسیم مهر روزی است که در تقویم ملی برای حمایت ازخانواده های زندانیان بعنوان روز ملی ثبت شده است.
بگزارش پایگاه اطلاع رسانی زندانهای استان فارس، روز ملی نسیم مهر، فرصت مغتنی است برای تبیین خدمات و رسیدگی به این خانواده ها، تا در پرتو این فرهنگسازی، شاهد ارتقای سلامت رفتاری جامعه، پیشگیری و کاهش آسیب رفتارهای پر خطر باشیم.در همین راستا آئین نکوداشت نسیم مهر، امسال به همت انجمن حمایت زندانبان شیراز ، به سبب تقارن 5 خرداد روز ملی نسیم مهربا ایام شهادت سید و سالار شهدای خدمت، در نهم خرداد و به میزبانی اتاق اصناف استان فارس با حضور مدیران ارشد استان، جامعه خیران و جمعی از خانواده های زندانیان برگزار شد. میهمان ویژه این مراسم علی چهارمحالی مدیرکل دفتر اقدامات حمایتی سازمان زندانهای کشور بود و چهره های اجتماعی-سیاسی-اجرائی و فرهنگی شیراز و فارس و البته خیران اهل گذشت و خیرین دیگری که با تلاش آنان 55 زندانی واجد شرایط از جرایم مختلف به ویژه قصاص ، نجات یافته و جان دوباره یافته بودند هم حضور داشتند.
استاندار فارس: کارکنان دولت با اختصاص بخش ناچیزی از حقوقشان به حمایت از خانواده های محروم زندانیان بشتابند
دکتر ایمانیه گفت: اولویت باید پیشگیری از وقوع جرم باشد، بسیاری از جرایم ریشه در مشکلات اقتصادی، فرهنگی و ... دارد که برای همه اینها راهکار وجود دارد ، در مقابل هر چالش و فشاری بر افراد، باید خود پیشگیری در آنان را تقویت کرد که موضوع ایجاد و توسعه اشتغال و کار فرهنگی و آموزشی بر مبنای باورهای دینی و اسلامی برای آحاد مردم از جمله علل مهمی است که ضامن پیشگیری از آسیب هاست، لذا اگر همه محورهای زندگی و مدیریت را اسلامی کنیم، بیشک بسیاری از آسیب ها کاهش پیدا می کند، هر فردی که در جامعه اشتغال پیدا کرد و کف در آمدها را برای زندگی داشته باشد، قطعا دچار جرم و بیراهه نمی شود.
استاندار فارس به نقش خیرین در استان هم اشاره داشت و گفت: مانند خیرین سلامت و... در حوزه حمایت از خانواده زندانیان نیز خیرین هر کاری انجام دهند که فرد در مدت حبس دچار مشکلی نشود ،حمایت مفید از خانواده زندانیان معمول شده و آنان از آسیب ها مصون بمانند و... خود در عرصه پیشگیری از جرم و آسیب های اجتماعی حائز اهمیت است .
نماینده ارشد دولت در فارس در ادامه با اشاره به اهمیت جایگاه انجمن حمایت زندانیان گفت: هر کار درستی که انجمن حمایت را به کسب در آمدهای ماندگار برساند دارای اهمیت و ارزش است و در کاهش آسیب های خانواده و زندانی وی نیز دارای ارزش و سهم مضاعف است.
دکتر ایمانیه افزود: پس از پیشگیری موضوع با اهمیت درمان است، درمان افرادی که در زندان هستند و درمان این افراد آزاد شده از زندان در جایگاه مراقبت پس از خروج و...و دیگر اینکه درمان خانواده های در معرض آسیب یا مبتلی به آسیب برای صیانت از این خانواده ها هم دارای اهمیت است .
وی در خاتمه به ضرورت ایفای نقش کارکنان دولت برای کمک به انسانهای نادم و معسر اشاره کرد و گفت:برای کارکنان دولت در استان که تعداد قابل ملاحظه ای هسستند، باید ضرورت مشارکت در پیشگیری از جرم، حمایت ازخانواده زندانی و اهمیت مراقبت پس از خروج تبیین شود، این مضوعی است که مدیران باید به ان توجه کنند، همچنین فرهنگسازی شود که بخش ناچیزی از حقوق خود را برای کمک به آزادی زندانیان غیر عمد و واجد شرایط استفاده کنند.
رییس کل دادگستری فارس:خانواده ها بدانند که رنج آنان، رنج قضات دادگستری هم هست
رییس کل دادگستری استان فارس در این آئین ضمن تسلیت ایام شهادت سید الشهدای خدمت، شهید دکتر بهشتی و همراهان شهیدش، توصیه ویژه آن عزیز را در دوران تصدی قاضی القضاتی کشور، توجه به خانواده های زندانیان، کاهش جمعیت کیفری و توانمند سازی خانواده ها و پیشگیری از آسیبها توصیف کرد.
حجت الاسلام والمسلمین سید کاظم موسوی افزود: توصیه اکید ریاست معظم قوه قضائیه حضرت حجت الاسلام والمسلمین اژه ای در ترسیم راه تحول و تعالی نظام قضائی نیز توجه به خانواده های زندانیان و پیشگیری از ورود افراد به زندان و به بیانی کاهش مؤثر حبس محوری در روند رسیدگی به جرائم است، از اینرو در سال گذشته بیش از 10 هزار احکام جایگزین از حبس صادر شده، این تعداد میتوانستند به زندان وارد شوند که زا ورود آنان پیشگیری شده است و به همین میزان خانواده هائی که از آسیب های ناشی از حبس سرپرست خود مصون مانده اند ضمن اینکه حدود 500 نفر زندانی هم با کمک خیرین از زندان آزاد شده اند که این خود نجات خانواده های گرفتار آنان را بدنبال داشته است.
قاضی القضات فارس با بیان اینکه در حوزه خانواده های زندانیان، نخست به شما می گویم که رنج شما، رنج قضات محاکم نیز هست، ادامه داد: در همه جلسات برای رسیدگی به شما تاکید شده، در کمسیون های عفو بدنبال آزادی افرادی هسستیم که حضورشان در جامعه نافی امنیت مردم نیست که خود کمک به شماست، در حوزه اعطای هدفمند امتیازات به افراد واجد شرایط به قضات محترم توصیه و تاکید شده تا افراد واجد شرایط را از این امتیازات برخوردار نمایند و اصراری برای نگهداری افراد واجد شرایط و نادم برای ماندن در زندان نداشته باشند.
رییس کل دادگستری فارس خطاب به خانواده های زندانیان ؛ به موضوع نرخ قابل توجه بازگشت افراد پس از آزادی به زندان هم اشاره نمود و اظهار داشت: این چرخه که فرد با پیگیری از زندان آزاد شود اما چند ماه بعد مجدد به کانون ورود داشته باشد، درست نیست و یکی از عواملی که می تواند این چرخه را اصصلاح کند، شما خانواد ه های مددجویان هستید.باید پیگیری شود و مراقبت کنید ، تا فراد بازگشت به جرم و زندان باز نگردند و دادستانی استان هم این ضوابطه و نظارت را داشته باشند تاافرادی که عادت بجرم دارند و توجهی به تلاش مسوولین، انجمنها و دستگاه قضائی برای سیر در بستر زندگی سالم را ندارند و خانواده هایشان هم نظارت و همکاری لازم را برای پیشگیری از تکرار جرم این افراد ندارند، در اولویتهای بعدی دریافت کمک ها باشند و اولویت کمکهای حمایتی و اقدامات مرتبط برای زندانیان فاقد سابقه و خانواده های حساس به موضوع و مسوولیت پذیر در عرصه پیشگیری از تکرار جرم و وقوع آسیب هدایت شود.
حجت الاسلام والمسلمین سید کاظم موسوی با اشاره به فرهنگ حسنه اختصاص موقافات یا در آمد وقف برای حمایت از خانواده های زندانیان تصریح کرد: با برنامه ریزی دادستانی محترم مرکز فارس، اعضای هیات مدیره انجمن حمایت زندانیان به سمت خود کفائی انجمن در تامین اعتبارات و حمایت مؤثر و کارآمد از خانواده های زندانیان هستیم،ضمن اینکه اصناف هم میتوانند و لازم است در این رویکرد حمایتی و بلکه ازاد سازی زندانیان جرایم غیر عمد به ویژه زنان دارای محکومیت های مالی غیر عمد مشارکت مرثر داشته باشند و اتاق اصناف فارس هم میتواند در این عرصه صاحب اثر باشد.
دادستان کل فارس:جامعه در حوزه پیشگیری از وقوع جرم و کاهش آسیب ها دارای مسئولیت است
دادستان عمومی و انقلاب مرکز فارس دیگر سخنران آیین نکوداشت نسیم مهر امسال شهر شیراز بود.دکتر سید مصطفی بحرینی در سخنانی ضمن تسلیت شهادت آیت الله دکتر رئیسی و شهدای خدمت، روز و ایام نسیم مهر را گرامی داشت و گفت: عشق به خدمت را اگر قرار باشد با شاخص ترسیم کنیم، شهدای خدمت الگوی این عرصه هستند که همه مسئولین باید آن را سر لوحه قرار دهند.
دادستان کل فارس با اشاره به راهبردهای نظام قضائی کشور، تاکیدات ریاست معزز قوه قضائیه و منویات دادستان محترم کل کشور و سند تحول قضائی پیرامون پیشگیری از جرم و آسیب ها، گفت: ضمن توجه جدی به مقوله تامین امنیت مردم و مقابله و مبارزه با جرایم خاص و خشن که همواره مد نظر و توجه است ، اصل پیشگیری برای ما از اهمیت بالائی برخوردار است، برخی افراد دارای جرایم خاص و خشن نیستند، جنایت پیشه نیستند، یا ناخواسته دچار جرم شده اند ، یا فریب خرده اند، یا ناچار بوده اند ، لذا سیاست و برنامه پیشگیری از جرم در اولویت قرار دارد و سپس در تلاشییم تا تبعات مجازات ناگزیر حبس را بر این افراد و خصوصا خانواده هایشان کاهش دهیم.
وی در این چرخه سه گروه را دارای تکلیف و مسوولیت معرفی کرد ، گروه مسوولین به ویژه دستگاه قضائی را که با مشارکت سایر دستگاه ها خصوصا در بخش مسوولیت های اجتماعی ، سیاستهای پیشگیرانه را تبیین، فرهنگسازی، نظارت و دنبال کنند.
دکتر بحرینی اظهار داشت: استاندار، رییس کل دادگستری، مدیرکل زندانها، مدیران دستگاه های حمایتی و خدمت رسان، جامعه خیرین و نیک اندیشان و ... دغدغه مند و نگران خانواده های زندانیان هستند، خدمات بسیاری هم از سوی انجمن حمایت زندانیان اعمال و ارائه شده است ، اما با برنامه ریزی به سمت تامین در آمدهای پایدار در حرکتیم و افق بسیار خوبی ترسیم شده است که در تحقق آن خانواده ها ضمن توانمند سازی از خدمات مؤثری برخوردار خواهند شد که از مشکلات و آسیب های آنان بسیار پیشگیری نموده و خواهد نمود.
این مقام ارشد قضائی استان فارس مردم و خصوصا خیرین و نیک اندیشان را را گروه هدف دیگر مؤثر در کاهش آسیب ها معرفی کرد و گفت: کمک های این خیرین و مردم توانسته بسیاری از مشکلات را رفع نموده و از آسیب ها بواسطه توسعه خدمات به اشخاص، جلوگیری کند.
دادستان کل فارس خانواده زندانیان را در اعمال سیاستهای پیشگیرانه زا جرم در اشخاص و پیشگیری از بازگشت مجدد آنان به جرم و زندان حایز اهمیت دانست و بر ضرورت درک این مسئولیت توسط خانواده ها تاکید نمود. وی اظهار داشت: زندان های ما با تلاش و برنامه ریزی بدنبال تبدیل زندان به آموزشگاه نیکی ها، تربیتی بودن بیش از پیش محیط زندان و صیانت از انسانها هستند، لذا خانواده ها با نظارت لازم و تعامل مؤثر ، از عود جرم در افراد جلوگیری کنند.
وی در خاتمه جامعه را در پروسه پیشگیری از وقوع جرم دارای مسئولیت برشمرد و گفت: جامعه باید به این مسوولیت واقف و آن را بدرستی پیگیری و در ابعاد مختلف محقق نمایند.
مدیرکل اقدامات حمایتی سازمان زندانها:نگاه انسانساز و اصلاح گر نظام قضائی ایران اسلامی نسبت به زندانی و حمایت از خانواده او در جهان بی نظیر است
علی چهارمحالی دیگر سخنران آیین نکوداشت نسیم مهر در شیراز ، به تشریح تاریخ نامگزاری و خشتگزاری روز نسیم مهر در سال 1388 پرداخت و گفت: این روز فرصتی است برای پایش اقدامات اثر بخش حمایتی از خانواده زندانیان و اصلاح و تقویت آن متناسب با نیازهای تربیتی و اصلاحی جامعه جرم.
این مقام مسوول در سازمان زندانها همچنین به تبیین اجمالی پیرامون تفاوت نگاه انسانی ، اصلاحی و تربیتی در نظام زندانبانی ایران اسلامی با سایر نظامات قضائی و کیفری کشورها اشاره کرد و گفت: در کجای دنیا می توان مشاهده کرد که قاضی القضات کشور خیرین حامی انجمنها را تکریم کند، رییس عدلیه استان از خانواده زندانیان سرکشی کند یا دادستان کل استان زندانی را که متنبه شده و خود اشتغالی یافته را مورد تجمید و تشویق قرار دهد، این تفاوت مهم نظام قضائی کشور ما با نگاه انسانی و اسلامی با سایر کشورهاست.
وی همچنین بر ضرورت مداخلات مددکاری و خیرین و هم افزائی آنان با دستگاه قضائی برای تقویت بسسته های حمایتی، رهائی بخش و مشکل گشا برای کمک به خانواده های زندانیان تاکید نمود و اظهار داشت: از همه ظرفیتها برای کاهش آسیبهای ناشی از حبس بر زندانی و خانواده وی باید استفاده کرد تا این افراد بازگشت سعادتمندانه و صحیحی را به جامعه داشته باشند.یکی از این راه ها تبیین شرایط خاص و سخت خانواده های زندانیان در نبود سرپرست خود و همچنین ترسیم و اطلاع رسانی تغییرات رفتار و اصلاح اندیشه مجرمانه زندانی اسست تا دستگاه قضائی را بیش از پیش برای اعطای ارفاقات قضائی به زندانی واجد شرایط و کاهش تاملات و دشواریهای خانواده زندانیان از این طریق ترغیب نماید.
مدیرعامل انجمن حمایت زندانیان شیراز:انجمن حمایت زندانیان، کمترین کمک های خیران را به بیشترین فرصت صیانتی-حمایتی از این قشر محروم تبدیل می سازد
مدیرعامل انجمن حمایت زندانیان شیراز بعنوان سخنران دیگر این آیین ، گزارش کوتاهی از عملکرد انجمن حمایت زندانیان را ارائه نمود. محمود قربانی با تشکر از دستگاه قضائی خصوصا دادستان مرکز استان، مدیر کل زندانها، اعضای هیات مدیره انجمن، جامعه خیرین و ... بواسطه همراهی مؤثر در اجرای رسالت خطیر انجمن حمایت زندانیان گفت: در حال حاضر بیش از 3500 خانواده زندانی تحت پوشش انجمن قرار دارند که میانگین از 15 نوع خدمت در عرصه های مالی، فرهنگی، آموزشی، خود کفایی، مداخلات فردی و گروهی، توانمند سازی، مهارتهای اساسی زندگی و ... برخوردارند.
وی با تشکر از گروه های جهادی، خصوصاً گروه پزشکان جهادی شهید شعبانی گفت: بیش از 3000 نفر مورد از خدمات پزشکان تخصصی اعم از معاینه، وزیت و تجویز، تامین و ارائه دارو و عندالزوم درمان در مراکز درمانی سطح شهر و حتی عمل جراحی بصورت رایگان برخوردار شده اند که کار بزرگی در عرصه تامین سلامت آنان و رفع دغدغه های این قشر محروم بوده است.
وی پرداخت حدود 5میلیارد و پانص میلیون تومان مسستمری به خانواده های زندانیان را بخش دیگری زا این خدمات توصیف کرد و گفت: این مستمری ها، رافع بخشی از دغدغه های معیشتی خانواده های زندانیان است.ضمن اینکه با تصویب هیات مدیره، در مناسبتهای روز نسیم مهر، نوروز، ماه رمضان ، دهه فجر، ولادت حضرت زهرا(س) و چندین مناسبت دیگر پرداخت مسستمری فوق العاده به حساب همسران مددجویان انجام شده است.
محمود قربانی پرداخت حدود 430 میلون تومان کمک هزینه تحصیلی علاوه بر 150 بسته وییژه تحصیلی را از خدمات ویژه این انجمن به فرزندان محصل خانواده ها معرفی کرد.
مدیرعامل انجمن حمایت زندانیان تلاش برای خود اشتغالی خانواده های زندانیان، صیانت از شان و منزلت خانواده ها در تدبیر واریز کمک خرید بسته های معیشتی به حساب خانواده ها بجای تحمیل زحمت حضور آنان برای دریافت این بسته ها در کلانشهر شیراز بزرگ، سرکشی های مستمر به خانواده های زندانیان و پیگیری ریشه ای و اساسی رفع مشکلات این خانواده ها و... را بخش دیگری از اقدامات انجمن حمایت زندانیان شیراز معرفی کرد و همه این اقدامات را بواسطه حمایت دادستانی، مدیر کل زندانها ، هیات مدیره انجمن و خیران توصیف کرد.
وی همچنین گفت: چند سالیست که با ابتکار انجمن حمایت زندانیان و برای استفاده از ظرفیت خیران، کمیته سفیران صلح و سازش در انجمن حمایت زندانیان راه اندازی شده و این کمیته با استفاده از همکاری و پیگیری خیرین و مددکاران و ... توانسسته موجبات آزادی بیش از 100 زندانی واجد شرایط و نادم از جرم که بخشی از آنان به قصاص نفس محکوم بوده اند را با کمک های چشمگیر خیرین آزاد و به جامعه باز گرداند که خود هم در توجه به شکات و جبران بخشی از ضرر های آنان و در نتیجه توسعه صلح و سازش اثر گزار بوده و هم خانواده های بی پناه این زندانیان را رها نموده و هم در کاهش هدفمند جمعیت کیفری موثر بوده است.
وی با اشاره اجمالی به ارائه دهها نوع خدمت دیگر به خانواده زندانیان و زندانها و زندانیان شیراز، به اقدامات فرهنگی و عقیدتی برای خانواده زندانیان از جمله اردوی خانواده های زندانیان، برنامه های فرهنگی برای فرزندان آنان و همچنین برنامه های عقیدتی خصوصا در ماه محرم و رمضان و توزیع 2500 پرس خوراک گرم بین خانواده ها اشاره کرد و گفت: به لطف خدا، حمایت مسوولین و کمک خیرین از همه ظرفیتها برای کمک به خانواده های زندانیان و کاهش مشکلات انان استفاده شده است.
حجت جوانمردی رییس اتاق اصناف استان فارس که میزبان این آیین بود نیز اهمیت انجمن حمایت زندانیان و رسیدگی به خانواده های زندانیان که دغدغه مدیران ارشد استان، استاندار، رییس کل دادگستری، دادستانی و مدیر کل زندانها و دیگر مقامات هستند را یاد آور شد و گفت: اصناف با ظرفیتهای گسترده خود کنار انجمن حمایت زندانیان هستند و در تلاشند تا بمناسبتها و به طرق مختلف، کمک های حمایتی خود را به انجمن برای ارائه به خانواده ها اهداء نمایند.
گفتنی است در ادامه این نشسست با حضوئر مسئولین ارشد حاضر در جلسه، سه خانواده خود کفا و خود اتکاء تحت پوشش انجمن حمایت، 3 فرزند موفق و سساعی خانواده های تحت پوشش در عرصه تحصیل و ورزش، 3 شاکی اهل گذشت ،3 نفر خیر برجسته حامی انجمن حمایت زندانیان و یک مددجوی هنرمند که با هنر و صنایع دستی فاخر، موجبات خود اشتغال چندین زندانی در حبس و ازاد شده را هم فراهم نمود، مورد تقدیر و تشویق قرار گرفتند.
همچنین نمایشگاه صنایع دستی فاخر تولیدی مددجوی تحت حمایت انجمن حمایت زندانیان شیراز برگزار شد که موررد توجه و استقبال ویژه میهمانان، مسوولین، خانواده های زندانیان و مقامات ارشد قضائی و اجرائی استان قرار گرفت.
انتهای خبر/.
نظر شما